Om Hegarts

Hegarts – canoe and outdoor life grundades 2011 av Josef Hegart, med målet att sprida handgjorda träkanoter och paddlar, samt friluftslivet kopplat till kanotpaddling. Sedan start görs allting med ambitionen att Josef själv ska bli avundsjuk på kunden som kommer få använda det som tillverkas. Ett som garanterar att det som lämnar Hegarts är det bästa som går att få tag i.

Josef är utbildad vägledare i naturligt friluftliv, och har lärt sig bygga och renovera kanoter samt tillverka paddlar på Sjöviks folkhögskola i Dalarna. Efter åren på Sjövik studerade Josef till lärare i både trä- och textilslöjd, samt utomhuspedagogik. Under sin studietid genomförde Josef, tillsammans med sju andra, en 10 veckor lång kanotfärd i Kanadas vildmark. Tidigare har Josef jobbat på Scouternas folkhögskola som projektledare för friluftlivsutbildningar, och arbetar nu som slöjdlärare.

2017 utkom boken ”Leva Friluftsliv” som Josef har författat och illustrerat åt Scoutförlaget. Boken går att beställa på Scouternas webshop.

Under åren 2021-2023 driver Hegarts det EU-stödfinansierade Leaderprojektet ”Turism på vattnen kring Forsvik” med målet tillgängliggöra paddling och  natur- och kulturmiljön kring Frosvik genom att erbjuda gudiade kanotturer i träkanot samt obemannande dygnet-runt-öppna kanotuthyrningssationer.

Här hittar du kontaktinformation till Hegarts

En reaktion på ”Om Hegarts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s