Guidade turer i träkanot

IMG_0905_175235-DSC07386_web-res

Tivedens vidsträckta skogar når ända till Forsvik och sjön Viken. Denna fina natur i kombination med de kulturhistoriska inslagen från Göta kanal och Forsviks bruk skapar en fantastisk miljö för paddling.

För att fler ska få njuta av naturen kring Forsvik erbjuder Hegarts guidade turer i träkanot, handbyggda av Josef Hegart själv. Att färdas i dessa kanoter ger en unik naturupplevelse som samtidigt knyter an till Forsviks anrika hantverks- och båtbyggartradition.

Paddlingen tar cirka 4 timmar och anpassas efter väderleken och gruppens förutsättningar. Josef Hegart är en certifierad kanotvägledare och utomhuspedagog med stor erfarenhet av att leda och instruera kanotpaddling i olika miljöer. Josef är en skicklig kanotist som bland annat har paddlat 10 veckor i Kanadas vildmark.

Kostnaden är 900 kr för vuxna med rabatterat pris för barn. I priset ingår guidning, all utrustning och förstärkt fika. Ange allergier och eventuell specialkost vid anmälan. Turerna erbjuds återkommande och går även att boka in separat av enskilda sällskap.

De guidade kanotturerna är en del av det EU-finansierade Leaderprojektet ”Turism på vattnen kring Forsvsik”

Starttid: 13.00
Tidsåtgång: ca 4 timmar
Pris: 900 kr för vuxna. 450 kr för barn 15-18 år. 300 kr för barn yngre än 15 år.
Samlingsplats: Vid Hegarts kanotverkstad (Baltzar von Platens väg 24, Forsvik).
Att ta med: Vattenflaska, lämpliga kläder för paddling, ev. ombyte. Hegarts har drybags för utlåning så att packningen kan hållas vattentätt.
Detta ingår: Guidning, all utrustning och förstärkt fika.
Krav för deltagande: Alla som deltar måste vara försäkrade samt simkunniga.
Maxantal: 7 st vuxna + 3 barn.
Anmälan: Till hegarts@outlook.com senast kl 08.00 samma dag som turerna går. Din plats bekräftas genom svarsmail. Minst 2 deltagare krävs för att en tur ska bli av. Ange allergier och eventuell specialkost vid anmälan.

Datum för guidade turer år 2023:
Vi återkommer med datum för 2023 under våren

Kontakta Hegarts om du vill hitta ett annat datum som passar ditt sällskap och skräddarsy er tur.